Skip to content

Wie zijn wij?

Het bestuur van Herenboeren Almelo bestaat uit 5 mensen. Hieronder stellen zij zich kort voor.

Caroline Sloot

Caroline Sloot

Voorzitter

Herenboeren is voor mij een prachtige samenkomst van een aantal thema’s. Allereerst duurzamer omgaan met onze natuur en het verbeteren van de biodiversiteit. Onze aarde geef ik graag een stukje mooier door aan de generaties na mij. En mooier betekent voor mij ook door een tegenwicht te bieden aan de steeds individualistischer maatschappij met de community die we met alle leden van de Herenboerderij vormen. Dat we met z’n allen ook nog eens geheel lokaal voedsel kunnen produceren, is voor mij de kers op de taart. Ik zet me dan ook graag in om dit in Almelo mogelijk te kunnen maken!

Wim van Berkel

Wim van Berkel

Secretaris

Toen ik twee jaar geleden met pensioen ging, heb ik me voorgenomen niets meer te doen dat op mijn oude werk lijkt: bestuurssecretaris in de zorg, naast enkele bestuursfuncties. Vooral praktisch bezig zijn met een maatschappelijk doel, samen met anderen. Dat lijkt me leuk. Begin vorig jaar kwam Herenboeren voorbij, en met een kleine groep enthousiastelingen zijn we aan de slag gegaan. Maar om praktisch bezig te zijn, zijn eerst heel veel andere dingen nodig. En zo belandde ik toch weer in mijn oude rol: secretaris van het bestuur van Herenboeren Almelo. Wel met een heel concreet doel en met een fijne groep mensen. Bijdragen aan veranderingen die hard nodig zijn. Door de uitrol van de formule van Herenboeren kunnen we op kleine schaal toch bijdragen aan grotere veranderingen. En dat is niet alleen mooi voor onszelf, maar vooral voor onze kinderen (twee), en onze kleinkinderen (ook twee) van één en anderhalf jaar oud. Voor hen de aarde een klein beetje beter maken. Dat doe ik samen met Jolanda, mijn vrouw, die in de kartrekkersgroep ook haar steentje bijdraagt.

Rob Dekker

Rob Dekker

Bestuurslid 

Sinds september 2022 ben ik woonachtig in de gemeente Almelo.

Voor die tijd was ik werkzaam in Boxtel en was daardoor jarenlang betrokken bij de Kleine Aarde.

Een terrein waar dit jaar de Plaetse/ Herenboeren NL haar kenniscentrum huisvest. Door die betrokkenheid ben ik geïnteresseerd geraakt in het gedachtengoed van de Herenboeren. Een kleinschalige coöperatieve boerderij opzetten waar puur en eerlijk voedsel wordt geproduceerd. Nu eerst grond zoeken en dan een plek ontwikkelen waar we samen met anderen zorgen voor gezond voedsel. Lekker dichtbij, circulair en je kunt zelf meedoen als je wilt en kunt.

Samen zo de aarde weer een beetje duurzamer maken.

Daarom vind ik Herenboeren Almelo een prachtig initiatief en wil mij daar graag voor inzetten.

Martin Mulder

Martin Mulder

Bestuurslid

belast met grondverwerving

Vaardigheden die ik voor Herenboeren kan / wil inzetten:

Ben van beroep hoofdzakelijk docent natuur- en leefomgeving geweest en heb daarnaast altijd een klein groenadviesbureau gehad. Heb zodoende een groot groen netwerk in Overijssel, o.a. ook als ontwerper en uitvoerder van het Doepark De Hagen.

Ben actief lid van D66 en WaterNatuurlijk, en heb zo ook een politiek netwerk

Ben van beroep tuin- en landschapsarchitect en heb als zodanig kennis en ervaring op gebieden als: natuur, bosbouw, milieu, landbouw (van gangbaar tot natuurinclusief), tuinen (van cultuur tot natuur).

Ik heb veel lesboeken en lesstof geschreven voor het beroepsonderwijs en daarnaast veel lezingen gehouden en artikelen geschreven over de groen/blauwe wereld. Die informatie kan ik delen met ons HB-collectief

Ben sinds 1/1/23 met pensioen vanuit het onderwijs. Kan dus gevraagd en ongevraagd advies geven om HB Almelo tot een succes te maken.   

Clem van Munster

Clem van Munster

Bestuurslid

Mijn naam is Clem van Munster en ben binnen het huidige bestuur verantwoordelijk voor het penningmeesterschap. In mijn dagelijkse leven ben ik docent binnen het VSO en tevens ben ik stage-coördinator. Tevens ben ik actief als voorzitter en spelend lid bij de plaatselijke hockeyclub.

Al vele jaren gelukkig getrouwd met Marlou en vader van Timme en Fleur, onze inmiddels uitwonende kinderen.

Wanneer de Herenboeren “boerderij” daadwerkelijk van de grond komt zal ik het penningmeesterschap overdragen aan een ervaren financiële deskundige, dus als u er een weet.

 

Op dit moment ben ik ook (soms) actief in de moestuin. Alwaar ik erg veel leer van de daar aanwezige experts op het gebied van groenten en fruit telen.

Tot zover mijn bijdrage aan onze site.