Herenboeren Almelo in actie: proefboeren!

Herenboeren Almelo e.o. heeft nog geen grond om een eigen herenboerderij te starten. 

Maar sinds kort is er wel een moestuin, in bruikleen van Beter Wonen. 

En dus gaan op zaterdag 22 april vijfentwintig aspirant-herenboeren en boerinnen aan de slag om ruim 0,2 hectare verwilderde moestuin voor te bereiden op de teelt van groenten en veldbloemen. In de warme voorjaarszon met een heerlijke kop koffie met cake binnen handbereik luisteren we naar de bezielende peptalk van voorzitter Carolien Sloot. 

Daarna leidt ‘tuinman’ Martin Mulder de groep rond over het perceel. Er is een plan gemaakt voor wisselteelt in zes plantvakken, maar de moestuin ligt al twee jaar braak. De dorre stengels van de bijvoet moeten verwijderd worden en de frambozen- en braamstruiken kunnen wel een snoeibeurt gebruiken. Ongewenste kruiden verhuizen naar de composthoop waar ze tot mulch zullen vergaan. Dat kan straks prima als bodembedekking dienen tussen de zaailingen. Enthousiast steken we de handen uit mouwen en het resultaat mag er zijn! 

Kartrekker Jolanda van Berkel gaat een schema maken om bij toerbeurt aan het werk te gaan in de moestuin. Volgende keer gaan we plantvakken uitzetten en een zaaiplan bespreken. 

Coöperatief proefboeren. Een prachtig begin! 

Heeft u belangstelling voor het Herenboerenproject in Almelo?
Kijk op almelo.herenboeren.nl of mail ons via almelo@herenboeren.nl

Deel dit bericht: