Het belang van de intentieverklaring

Herenboeren Almelo groeit. Steeds meer geïnteresseerden melden zich aan voor onze nieuwsbrief. Een mooie ontwikkeling.

Inleg en grond

Pas met de gezamenlijke inleg of bijdrage van minimaal 150 leden kan een bestuur genoeg grond pachten, huren of kopen om zo de Herenboeren ‘community’ echt te starten en verder uit te bouwen, samen met de leden. Jouw bijdrage als lid is dus nodig om samen te kunnen starten.

Intentieverklaring en lid zijn

Aspirant lid ben je wanneer je de intentieverklaring tekent. Financieel betekent dit een bijdrage van 100 (éénpersoon) of 200 euro. Daarmee verbind je je met onze Herenboeren ‘community’. De stap daarna is een beslissing te nemen of je daadwerkelijk deel wilt nemen als lid van de boerderij. Pas dan is het moment dat je je eenmalige inleg betaald. Eenmalige inleg is voor 2 of meer personen tussen 2000-2500 euro of voor 1 persoon tussen 1000-1500 euro. Deze eerste inleg is nodig voor het pachten van de grond waarop alle gewassen moeten groeien, voor de ruimte voor vee en opstal en voor het plant- en zaaigoed. Kortom, de boerderij kan starten  als er voldoende startkapitaal is.

Spanningsveld 

We ervaren een spanningsveld tussen in beheer krijgen van grond en een voldoende aantal intentieverklaringen.  Met grond kun je toekomstige leden werven door te laten zien wat een Herenboerderij is.  Met voldoende leden is er pas geld om die grond in beheer te krijgen.

Daarom nodigen wij alle werkelijk geïnteresseerden uit om een intentieverklaring te tekenen. Het geeft ons zicht op het aantal mogelijke leden en daarmee kunnen we een schatting maken wanneer de boerderij kan starten. Wij hopen dat veel van de 1000 geïnteresseerden die nu onze nieuwsbrief lezen, willen en kunnen overgaan tot het tekenen van een intentieverklaring. Daarmee word je aspirant lid en werk je mee aan de realisatie van de Herenboerderij bij jou in de buurt.

Laat je vooraf goed informeren door ons, wij staan open voor al jouw vragen.

Wees welkom!

Deel dit bericht: